Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев поздрави участниците в Седмия Международен конкурс за млади

...
Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев поздрави участниците в Седмия Международен конкурс за млади
Коментари Харесай

Заместник-кметът Добрин Добрев поздрави участниците в Международния конкурс за млади пианисти „Димитър Ненов“ 

Заместник-кметът на Община Разград Добрин Добрев поздрави участниците в Седмия Международен конкурс за млади пианисти „ Димитър Ненов “. На церемонията по награждаване на спечелилите, последвана от гала-концерт, господин Добрев благодари на младите инструменталисти, че са избрали да вземат участие в състезанието „ Димитър Ненов “. Пожела на младите пианисти креативният им път да остави незаличима светла следа, каквато остави бележитият ни съгражданин Димитър Ненов. Заместник-кметът Добрин Добрев благодари и на членовете на журито за труда и обективността при оценяване на осъществяванията на младите гении. В приветствието си господин Добрев поздрави оркестрантите от Разградска филхармония със 100-годишния празник на културната институция, състезанието бе отдаден на тази годишнина. Заместник-кметът насочи благопожелание и състезанието да продължи да се развива и да се роди идващият гений от ранга на Димитър Ненов. 

Международният конкурс „ Димитър Ненов “ се провежда от: Разградска филхармония „ Проф. Димитър Ненов ” към Театрално-музикален център-Разград, Община Разград, Регионален исторически музей с къща-музей „ Димитър Ненов ” и Министерство на културата.Музикалното събитие продължи 4 дни, в него участваха 9 пианисти от 3 страни. Международно бе и журито с председател проф. Пламен  Джуров – диригент и композитор и членове: проф. Агате Леймони от Гърция – учител и концертиращ актьор, проф. Александър Василенко – учител, Гергана Несторова – концертиращ актьор и учител, Калина Василева – диригент и шеф на Симфониета – Шумен. Проф. Джуров разгласи, че членовете на журито са били единомислещи в решението си за установяване на носителите на общо четирите награди.

Първа премия в състезанието завоюва Николай Маринов от Пловдив, втора – Дарина Дикова, а трета Карла Сгойфо от Италия. Призът за най-хубаво осъществяване на пиеса от Димитър Ненов получи Александър Томов – студент в Национална музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров ”, лауреат на голям брой състезания и фестивали у нас и по света.

След награждаването четиримата призьори участваха в гала-концертът на състезанието.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР